5% rabatt på ditt första köp!

@

Om Oss (Megafynd.se)

Varför finns Megafynd.se? 

Vi på Megafynd vill göra världen till en bättre plats genom att minska matsvinn och göra människor lyckligare genom att erbjuda ett komplett sortiment inom de produktområden vi verkar inom. Här hittar du både överskottsmat, vuxenleksaker och heminredning.

Det är verkligen kul att du hittat hit! Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Ofta, åtminstone kontorstid, finns vi online via chatten där vi gärna besvarar dina frågor. Eller så ringer du 08 29 32 90.

Vi är från början, och är fortfarande, ett grossistföretag inom dagligvaruhandeln. De hel- och halvpallar med kampanjvaror du ser i din lokala livsmedelsbutik som t ex ICA och Coop kan komma från oss. T ex när det står en pall med schampo för ett bra pris är det vi som packat ihop och skickat denna i sin helhet till butiken. Poängen för butiken är att de får en säljfärdig pall och inte behöver trixa med emballage, packa upp och göra plats på hyllan. Men ibland blir det inte riktigt som tänkt. 

Steget från tillverkning till säljfärdig vara i butiken innefattar många moment. Ett av dem, och det mest kritiska, är transporten. Det händer tyvärr att en chaufför måste veja för hinder på vägen eller att pallyften falerar på något sätt. Oavsett så kommer ett par procent av våra utskick tillbaka. Och då inte alls så fint som när vi gjorde utskicket. Dessa varor blev ett problem för oss. De stod och tog plats i lagret. Och det var då vi kom på den smarta idén att sälja dessa produkter billigt online istället för att de ska samla damm för att sedan kastas. Namnet blev Megafynd. För det är ju ett riktigt Megafynd för den som köper dessa produkter! Både för miljön och plånboken.

Vi insåg dock att det inte räcker med dessa varor som kommit i retur. För att ha något att komma med online behöver man ett brett sortiment vilket gjorde att vi utökade sortimentet med alla andra våra produkter också. Sortimentet växer fortfarande varje vecka. Och nu är det inte längre bara krossvaror utan de produkter du ser nu kommer även från helt vanliga leverantörer (där vi har grossistpriser för bästa möjliga prissättning) och en del partners vi lärt känna under många år. Men så är det det här med just prissättningen. 

Att sätta pris
Att lägga upp en produkt online och sätta ett pris är inte komplicerat. Däremot är det väldigt klurigt att hålla reda på priset och anpassa detta. Priset förändras ju med tiden av olika orsaker beroende på vad det är för typ av vara, valutakurs eller andra orsaker. Då kom vi på att vi kan låta marknaden, dvs du, hjälpa till att bestämma priset. Med IT-kompetens i verksamheten har vi alla möjligheter så vi tog fram en modell som ska sätta priserna helt automatiskt. Detta görs genom att kunder får önska priser och att systemet själv anpassar dem efter ett antal kriterier. Kriterier som faktiskt ändras allteftersom vi märker hur det fungerar. 

Vi tror att vi kan göra shopping ännu roligare. Dels genom väldigt bra och användbara produkter men även genom att låta dig hitta riktiga superklipp. 

Genom att handla överskott sparar vi på miljön och med bra priser mår vi bättre. Vi säljer vad vi vill.

Vilken var det nu igen?

Här är produkterna du hittills kikat på.